Diensten

Jelmer Weather Consult staat paraat om aan al uw vragen en behoeften met betrekking tot het weer en klimaat te voldoen. U kunt snel advies krijgen over weergerelateerde risico's tijdens geplande evenementen, maar Jelmer Weather Consult kan ook uw partner zijn voor doorlopende projecten. Denk hierbij aan de automatische levering van accurate weersverwachtingen of hulp bij het interpreteren van klimaatscenario's naar oplossingen op lokaal of regionaal niveau. Bovendien zijn aanvragen vanuit diverse vakgebieden voor data-analyse en modellering welkom. Hier zijn enkele voorbeelden van situaties waarvoor u contact met Jelmer Weather Consult kunt opnemen.

Foto van een gebouw op de Wageningen Campus

U kunt terecht voor:

Foto van een onweersbui

Weerbewaking voor evenementen

Bij evenementen kan het weer een aanzienlijk risico vormen, zoals bij het Pinkpop-muziekfestival in 2014. Het is van groot belang om op de hoogte te zijn van de meest recente weersverwachtingen en potentiële risico's. Jelmer Weather Consult staat paraat om u niet alleen op korte termijn up-to-date te houden over het weer, maar kan u ook dagen van tevoren al een inschatting geven van mogelijke risico's. Hierdoor kunt u proactief maatregelen nemen om de veiligheid van uw evenement en deelnemers te waarborgen.

Foto van lichtende nachtwolken

Data-analyse en (weer)modellen

Bij vragen of projecten die verband houden met modellering op basis van historische weergegevens, statistieken of weersverwachtingen staat Jelmer Weather Consult graag tot uw dienst. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van specifieke modellen die de impact van het weer op (duurzame) energie analyseren. Het doel is om uw vraagstukken op het gebied van weer en klimaat op een professionele en wetenschappelijk gefundeerde manier te benaderen.

Foto van de skyline van Rotterdam

Interpretatie van klimaatscenario's

Het veranderende klimaat brengt uitdagingen met zich mee die van invloed zijn op diverse aspecten van onze samenleving. Het is cruciaal om niet alleen in te zetten op het beperken van de opwarming van de aarde, maar ook op klimaatadaptatie om ons aan te passen aan de veranderende omstandigheden. Jelmer Weather Consult kan u helpen bij het omzetten van de klimaatscenario's naar praktische oplossingen, zoals hoe om te gaan met extreme hitte of het beperken van wateroverlast door hevige buien.

Bent u aan het juiste adres?


Jelmer Weather Consult biedt een brede kennis en ervaring op het gebied van weer en klimaat en staat klaar om u te helpen met al uw vragen of projecten. Of het nu gaat om weersverwachtingen, klimaatmodellering, data-analyse, of klimaatadaptatie. Twijfel dus niet om contact met ons op te nemen als u een keer wil overleggen hoe Jelmer Weather Consult u van dienst kan zijn.

Foto van een mistige zonsopgang