Nieuwsberichten

Hier vindt u de meest recente nieuwsberichten van Jelmer Weather Consult. Deze nieuwsberichten gaan over recente projecten of algemeen nieuws met betrekking tot de onderneming. Als u oudere nieuwsberichten wilt lezen, kunt u deze op de volgende pagina's vinden:

Foto van de bossen nabij de Amerongse Berg

Nieuwsberichten Projecten

Presentatie Wintermeeting 2023 - 2024

Geplaatst: 30 november 2023

Screenshot uit de opname van de Wintermeeting

Op de laatste zaterdag voor aanvang van de meteorologische winter (dit jaar op 25 november) vond de jaarlijkse Wintermeeting weer plaats. Dit is een bijeenkomst voor weer- en winterliefhebbers waarbij er verhalen en informatie over het (winter)weer van nu, vroeger én de toekomst wordt gedeeld. Ook dit jaar mocht ik weer een presentatie geven, dit keer over de toekomst van kunstmatige intelligentie (AI) in de meteorologie. In een presentatie van ongeveer 15 minuten nam ik alle aanwezigen mee in de snelle ontwikkelingen op het gebied van AI-weermodellen en op welke vlakken ze misschien al wel beter presteren dan de klassieke weermodellen.

Wintermeeting terugkijken


Redactie Meteorologica (NVBM)

Geplaatst: 1 oktober 2023

Een aantal pagina's uit Meteorologica (September 2023)

Op vrijwillige basis maakt Jelmer deel uit van de redactie van Meteorologica, het driemaandelijkse tijdschrift van de NVBM (Nederlandse Vereniging ter Bevordering van de Meteorologie). In Meteorologica worden diverse artikelen gepubliceerd over een breed scala aan onderwerpen die van belang zijn voor iedereen met interesse in de meteorologie en aanverwante vakgebieden. Het tijdschrift bracht zijn eerste editie al in 1992 uit.

In gesprek met Radio 3FM over het weer

Geplaatst: 13 mei 2023

Jelmer Weather Consult heeft namens Weer.nl een gesprek gevoerd met Radio 3FM over de relatief sombere en uiterst natte lente van 2023, de eerste verwachtingen voor de komende zomer en de opkomende El Niño. Veel mensen hebben het gevoel dat de lente tot nu toe weinig mooi weer heeft gebracht, en dat is correct. Niettemin begint zich een geleidelijke verandering in het grootschalige weerpatroon af te tekenen, wat mogelijk op de lange termijn - en dus ook voor komende zomer - warmer en zonniger weer kan betekenen.

Meer nieuwsberichten over projecten

Algemene Nieuwsberichten

Bachelordiploma in ontvangst genomen

Geplaatst: 30 november 2023

Foto genomen tijdens de diplomauitreiking

In november heb ik mijn diploma voor de bacheloropleiding 'Bodem, Water & Atmosfeer' (in het Engels 'Soil, Water & Atmosphere) aan de Wageningen University & Research in ontvangst genomen. Ondertussen ben ik alweer begonnen met een nieuw avontuur, namelijk de MSc Climate Studies (Klimaatstudies).

Scriptie voor Bacheloropleiding afgerond

Geplaatst: 18 juli 2023

Voorblad van de originele scriptie (PDF)

Als onderdeel van mijn Bacheloropleiding 'Bodem, Water & Atmosfeer' aan de Wageningen University & Research heb ik mijn scriptie succesvol afgerond. In dit onderzoek heb ik trends onderzocht met betrekking tot de kracht, positie en meandering van de straalstroom. De straalstroom speelt een cruciale rol bij de formatie van wereldwijde weerspatronen en kan mogelijk worden beïnvloed door klimaatverandering. Als u het volledige onderzoek wilt lezen, vindt u zowel de Nederlandse als Engelse versies hieronder. Bovendien is er een beknopte samenvatting beschikbaar op de website van Weer.nl.

Nederlandse versie Origineel (English)


Meer algemene nieuwsberichten

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?


Dankzij ervaring in het maken van weersverwachtingen en de opgedane kennis bij studies aan de Wageningen Universiteit, kunt u bij Jelmer Weather Consult terecht voor deskundige antwoorden op uiteenlopende vragen. Ontdek de verscheidenheid aan diensten die Jelmer Weather Consult te bieden heeft.

Foto van bloemen in de lente