Archief Nieuwsberichten: Projecten

Op deze pagina zijn alle oude nieuwsberichten omtrent uitgevoerde projecten te vinden. De meest recente berichten vindt u op de pagina 'Nieuws'. Klik daarvoor op de link hieronder.

Weeroverzicht van 2022 voor Weer.nl

Geplaatst: 30 december 2022

Foto van natuurijs in december

Jelmer Weather Consult heeft, in opdracht van Weer.nl, het jaaroverzicht van 2022 samengesteld. Het was een opmerkelijk jaar met een recordaantal zonuren, een extreem droge zomer en met een temperatuur van bijna 40 graden Celsius in Maastricht. Tegelijkertijd was het ook een jaar waarin we konden genieten van schaatsen op natuurijs, geconfronteerd werden met soms hevige onweersbuien en zelfs enkele tornado's werden waargenomen. Het jaaroverzicht biedt een terugblik op het weer van het afgelopen jaar in zijn geheel en besteedt speciale aandacht aan de extreme weersomstandigheden die zich hebben voorgedaan.

Jaaroverzicht 2022 (Weer.nl)


Meerdere opdrachten voor GraaffTraffic

Geplaatst: 23 december 2022

Foto van een kruispunttelling voor GraaffTraffic

Jelmer Weather Consult voert ook voor andere sectoren opdrachten uit, bijvoorbeeld voor GraaffTraffic. Voor deze verkeerskundige onderneming verzorgt Jelmer Weather Consult sinds kort het updaten van de website en helpt het bij uitvoeren van kruispunt- en parkeertellingen in verschillende gemeenten. Ook heeft Jelmer Weather Consult een programma gemaakt waarmee op basis van kentekenregristratie het aandeel doorgaand verkeer kan worden bepaald.

Website van GraaffTraffic


Index voor nieuw natuurijs in Scandinavië

Geplaatst: 23 oktober 2022

Simulatie van het model voor de HLSK

Jelmer Weather Consult heeft voor de Hollandse Lange tocht Schaats Klub (HLSK) een computermodel ontwikkeld dat een indicatie geeft van de kans op goed natuurijs in Scandinavië. Het model verwerkt hiervoor lokale waarnemingen en data van weermodellen. Op deze manier is een stuk minder voorbereidend werk nodig voor de gidsen die toertochten in Scandinavië organiseren. In plaats van een handmatige inschatting te moeten maken van tientallen of zelfs honderden locaties gebeurt dit nu met één druk op de knop. In samenwerking met de HLSK is een overzicht gemaakt van de belangrijkste parameters die de vorming van natuurijs beïnvloeden en op welke manier deze moeten worden meegenomen in de berekening.